Domotica & IT

Domotica is de verzamelnaam van slimme elektrotechnische voorzieningen in woonhuizen. Deze elektrotechnische voorzieningen zorgen voor meer wooncomfort, meer veiligheid, beter en sfeervol licht, meer vernuft, zorgeloos communiceren en ga zo maar door.

Door de veranderde maatschappelijke omstandigheden zijn de functies van en in de woning toegenomen. De elektrotechnische installatie is veel meer geworden dan een verzameling stopcontacten, schakelaars en lichtpunten.

Met behulp van moderne elektrotechnische en elektronische systemen zijn intelligente oplossingen te bedenken die de zelfstandigheid, de veiligheid en het comfort doen toenemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • keuzen van een sfeer in uw woonkamer
  romantischesfeer(weinig licht en romantische muziek), werksfeer(veel licht en geen muziek) en een leessfeer(veel licht en rustige muziek).
 • nacht stand voor uw woning als u gaat slapen
  alle lichten uit en beveiligingsysteem alleen actief voor raam en deursensoren. Als u ’s nacht door de kamer/gang loopt heeft u voldoende licht om te zien waar u loopt. Het licht is niet fel genoeg om uw partner wakker te maken.
 • vakantie stand voor uw woning
  op van tevoren geprogrammeerde tijden gaan er in verschillende vertrekken de lampen aan en/of de gordijnen dicht of open. Een goed uitgekiend lichtprogramma kan zelfs bepaalde scenario’s in uw huis simuleren. Zodat het bijvoorbeeld lijkt alsof u op een bepaald moment van de woonkamer via de badkamer naar de slaapkamer loopt.
 • mobiliteitsbewaking m.b.v. bewegingssensoren en/of camera’s
  daarmee kan automatisch bepaald worden dat een bewoner hulp nodig heeft na bv. een ongeval in huis. Dit vindt toepassing in woningen voor ouderen.
 • koppeling van het domotica systeem aan het internet
  hierdoor kunt u van op afstand inloggen in uw huis en bijvoorbeeld de radiator hoger zetten, zodat u in een warm huis thuis komt.
 • koppeling van het domotica systeem aan uw multimedia apparatuur
  hierdoor kunt u als u een dvd gaat afspelen de woonkamer omtoveren in een ware thuisbioscoop met aangepaste gedimde verlichting.
 • bedienen via uw smartphone/tablet/pc/webbrowser overal en altijd
  niets mooier is dat u alvast vanaf uw vakantieadres de verwarming kunt aanzetten als u weer terug naar huis vertrekt, zodat u in een heerlijk warme woning thuis komt.

Voor onze domotica installaties proberen wij zoveel mogelijk gebruik te maken van KNX, wat dit precies inhoud kunt u verder lezen op onze speciale KNX pagina.

Like ons op Facebook

Twitter

Vandaag weer een mooie bestelling binnengekregen om een Smarthome te maken. Van dimmers, bewegingsmelders,... http://fb.me/3hGw0Wo5d
Jun 7 2017 - 21:47
Groots Genieten Begint bij De Groote Duynen te Kamperland. Ook deze prachtige recreatiewoningen mogen wij... http://fb.me/4bYn1PwDO
Jun 1 2017 - 20:19
Via de hoofdaannemer kregen we deze mooie drone beelden van het project de Zaete in Yerseke. http://fb.me/8IeVf6fH0
May 30 2017 - 21:07
Autarke woning met domotica, wij verzorgden hier de elektrotechnische installatie incl. pv installatie.... http://fb.me/19sTdPcCZ
May 30 2017 - 2:55
I posted a new video to Facebook http://fb.me/8B3ygNsTF
May 29 2017 - 20:47
Sommige bouwplaatsen hebben een mooi uitzicht, we zijn bijna jaloers. http://fb.me/8zWxvDeSK
May 12 2017 - 23:08
Binnenkort krijgen wij mooie Drone beelden van onze projecten. Hier alvast wat stilstaande beelden.
May 5 2017 - 23:06
Wij zoeken een ervaren elektromonteur! http://fb.me/2qm65uGom
May 3 2017 - 23:28
Vacature bij ITN Groep: wij zoeken een ervaren elektromonteur. Lees de complete vacaturetekst en neem contact... http://fb.me/1lgGuXqRb
May 3 2017 - 23:20
Hoog tijd voor verplichte APK van woningen? http://fb.me/1U4NIfjwk
May 1 2017 - 15:19
Twitter REST API 1.1 - status OK